ThetaHealing® Κατάσταση Θήτα 


ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΘΗΤΑ

Η κατάσταση Θήτα είναι μια κατάσταση του εγκεφάλου στην οποία πιστεύεται πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πάντα και να αλλάξουμε στιγμιαία την πραγματικότητα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΗΤΑ;

Υπάρχουν πέντε βασικά εγκεφαλικά κύματα: Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα και Γάμμα. Αυτά τα κύματα βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, ο εγκέφαλος παράγει σταθερά κύματα όλων των συχνοτήτων.
 
Καθετί που κάνετε ή λέτε ρυθμίζεται από τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων. Όταν μιλάμε με τους άλλους, για παράδειγμα, το μυαλό μας βρίσκεται σε Βήτα.
 
Τα κύματα Βήτα είναι σε συχνότητα  14-28 κύκλων/δευτερόλεπτο. Η κατάσταση Βήτα είναι αυτή στην οποία είστε ενεργοί  και σε εγρήγορση.
 
Στην κατάσταση Άλφα, τα κύματα του εγκεφάλου κινούνται με συχνότητα μεταξύ 7-14 κύκλων/δευτερόλεπτο. Η συχνότητα Άλφα είναι η κατάσταση της βαθιάς χαλάρωσης και διαλογισμού. Τα κύματα Άλφα είναι η γέφυρα μεταξύ των Βήτα και των Θήτα. Τα κύματα Άλφα κυβερνούν τις ονειροπολήσεις μας, τη φαντασία μας και υποδηλώνουν μια συνειδησιακή κατάσταση αποκοπής και χαλάρωσης. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με αυτή τη συχνότητα, θα έχουν δυσκολία στη μνήμη. Για παράδειγμα, αν θυμάστε ένα συγκεκριμένο όνειρο ή κάποια έντονη κατάσταση διαλογισμού αλλά δεν μπορείτε να θυμηθείτε τις λεπτομέρειες σημαίνει πως δεν έχετε παράγει επαρκή συχνότητα κυμάτων Άλφα. Δεν υπήρχε γέφυρα μεταξύ του συνειδητού και το υποσυνείδητου.
 
Η κατάσταση Θήτα είναι κατάσταση πολύ βαθιάς χαλάρωσης. Χρησιμοποιείται στην ύπνωση και κατά τη διάρκεια του ύπνου Ταχείας Κίνησης των Ματιών (REM). Τα εγκεφαλικά κύματα πέφτουν σε συχνότητα 4-7 κύκλων/δευτερόλεπτο.
Για το λόγο αυτό, πολλοί διαλογίζονται συνεχόμενα για ώρες προκειμένου να μπουν σε αυτή τη κατάσταση και να έχουν πρόσβαση στην απόλυτη ηρεμία.
Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα μπορούν να θεωρηθούν πως είναι το υποσυνείδητο. Κυβερνούν το κομμάτι του εγκεφάλου που βρίσκεται μεταξύ του συνειδητού και του υποσυνειδήτου και συγκρατούν τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα. Κατευθύνουν επίσης τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας.
Τα κύματα Θήτα είναι πάντα δημιουργικά, χαρακτηρίζονται από συναισθήματα έμπνευσης και ιδιαίτερης πνευματικής φύσης.
Πιστεύεται πως αυτή η κατάσταση του εγκεφάλου μας επιτρέπει να κινηθούμε πέρα από το συνειδητό επίπεδο.

Η κατάσταση Θήτα είναι το πρώτο στάδιο της ονειρικής φάσης. Για να κατανοήσετε τη συχνότητα αυτή με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, σκεφτείτε τι αίσθηση θα είχε αν ήσασταν στην κορυφή ενός βουνού, τελείως απορροφημένοι από όσα είναι γύρω σας και γνωρίζοντας ότι ο Θεός είναι αληθινός, ξέρετε απλά πως ο Θεός «είναι». Εκείνη τη στιγμή, είστε σε κατάσταση Θήτα.
Η κατάσταση Θήτα είναι μια πολύ δυνατή κατάσταση. Μπορεί να συγκριθεί με την εκστατική κατάσταση στην οποία μπαίνουν τα παιδιά όταν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Άλλο ένα παράδειγμα είναι αυτό όσων κάνουν πυροβασία και δεν καίγονται.

Η κατάσταση Δέλτα είναι αυτή στην οποία βρισκόμαστε όταν κοιμόμαστε βαθιά. Τα εγκεφαλικά κύματα Δέλτα χαμηλώνουν σε μια συχνότητα 0-4 κύκλων/δευτερόλεπτο. Είναι το κύμα εκείνο όπου όταν χτυπάει το τηλέφωνο εσείς ξέρετε από πριν ποιος σας καλεί.
Ποικιλία εγκεφαλικών κυμάτων υπάρχει όταν μαθαίνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες. Η κατάσταση αυτή τονώνει την απελευθέρωση της βήτα ενδορφίνης.

Τα κύματα Γάμμα συνδέονται με υψηλή εγκεφαλική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένων της αντίληψης και της συνείδησης.  Όταν είμαστε σε φάση εναλλαγής κυμάτων, αυτά εναλλάσσονται από 0-4 κύκλους/δευτερόλεπτο.
Η Βαϊάννα πιστεύει πως όταν είμαστε σε κατάσταση Γάμμα-Θήτα, είμαστε σε ιδανική κατάσταση για στιγμιαία θεραπεία. Κατά τη διάρκεια αυτής της θαυματουργής στιγμής, ο εγκέφαλος ανεβαίνει από τους 4 κύκλους/δευτερόλεπτο στους 500 κύκλους/δευτερόλεπτο. Ο ρυθμός της εναλλαγής πέφτει όταν ένα άτομο βρίσκεται υπό αναισθησία. Μπορεί να εμπλέκεται και με τη σύνδεση των αισθητήριων ερεθισμάτων προς ένα αντικείμενο που αντιλαμβανόμαστε. Αυτή η διαδικασία είναι τόσο αποτελεσματική, που αισθανόμαστε ότι απλά συμβαίνει. Οι καταγραφές νευρώνων στον οπτικό φλοιό δείχνουν ότι ο συγχρονισμός στο εύρος συχνοτήτων συνδυάζει τμήμα του φλοιού το οποίο διεγείρεται από το ίδιο αντικείμενο και όχι από εκείνα που προκύπτουν από διαφορετικά αντικείμενα, εμπλέκοντας την εναλλαγή του ρυθμού τους. Για παράδειγμα, τα χρώματα, τα σχήματα, οι κινήσεις και η θέση ενός αντικειμένου, επεξεργάζονται από τον οπτικό φλοιό με διαφορετικούς τρόπους και αυτά τα χαρακτηριστικά του αντικειμένου πρέπει να συνδυαστούν σε κάτι ενιαίο. Αυτό είναι γνωστό ως το πρόβλημα της σύνδεσης (που μπορεί να είναι η αιτία γιατί οι άνθρωποι συσσωρεύουν μνήμες οι οποίες επιπλέουν σε υποσυνείδητη κατάσταση) και εδώ έρχονται οι εναλλαγές των κυμάτων Γάμμα για να δώσουν τη λύση. 
 
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως συγκεκριμένες συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων (ιδιαίτερα Άλφα και Θήτα) μπορούν:

1. Να ανακουφίσουν από το άγχος και να προάγουν μια διαρκή και ουσιαστική μείωση του άγχους στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αυτό.
2. Να διευκολύνουν τη βαθιά φυσική χαλάρωση και τη νοητική διαύγεια.
3. Να αυξήσουν τη λεκτική ικανότητα καθώς και το δείκτη νοημοσύνης σε προφορικό/λεκτικό επίπεδο.
4. Να συμβάλλουν στη βελτίωση του συγχρονισμού μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου.
5. Να βοηθήσουν στην ανάκληση νοητικών εικόνων καθώς και γενικώς στη ευρηματική και δημιουργική σκέψη.
6. Να μειώσουν τον πόνο, να προάγουν την ευφορία και να τονώσουν την απελευθέρωση των ενδορφινών. 
ThetaHealing
μαρτυρίες
Με το ThetaHealing βίωσα βαθιές δονητικές αλλαγές που άλλαξαν τη ζωή μου όταν θεράπευσα τα δικά μου θέματα. Βίωσα θαυμάσιες αλλαγές στις οικογενειακές μου σχέσεις, καθώς και βρήκα το σκοπό της ζωής μου.

-Νταιάνα Πάλμ
Άλλαξε ριζικά κάθε πτυχή της ζωής μου.

-Λόις Λι Φέλλερς
Σε ευχαριστώ Βαϊάννα μέσα από την καρδιά μου που μοιράστηκες μια υπέροχη τεχνική που έχει βοηθήσει τόσους πολλούς ανθρώπους. Έχει όντως αλλάξει τη ζωή μου.

-Κριστίν Πάουελ

ThetaHealing Institute of Knowledge®

29048 Broken Leg Road
Bigfork, MT USA  59911
τηλέφωνο: 406.206.3232
φαξ: 406.206.4669

μια επίσημη ιστοσελίδα vianna stibal thetahealing
THETAHEALING, THETAHEALER, το λογότυπο THETA HEALING και το THInK/THETA HEALING INSTITUTE OF KNOWLEDGE είναι σήματα κατατεθέντα. Τα σεμινάρια και οι συνεδρίες με την ενεργειακή μέθοδο ThetaHealing διατίθενται αποκλειστικά από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές και Θεραπευτές στην τεχνική ThetaHealing. Μόνο ένας Εκπαιδευτής ή Θεραπευτής που έχει πιστοποιηθεί από το THInK έχει δικαίωμα να ονομάζεται ThetaHealer. Μόνο οι πρακτικές ενεργειακής θεραπείας που έχουν αναπτυχθεί και εγκριθεί από τη Βαϊάννα και το THInK μπορούν να ονομαστούν ThetaHealing.
  test

Copyright © 2020 ThetaHealing®


No portion of information in this website may be reproduced or distributed in any form without prior permission from the author which may be solicited upon request. All rights reserved.